Все для вас! Супер-смачний омлет для дітей. І навіть не один, а цілих три рецепти.
Ми постійно говоримо про те, що потрібно розвивати самостійність у дитини. Один із способів – навчити дітей готувати прості страви. Ділимося рецептами дуже смачних омлетів, які дитина може приготувати сама або з мінімальною допомогою дорослого.
Омлет у апельсині
Креативно та смачно! Дуже запашний омлет, не гірчить.
Кількість яєць має відповідати кількості апельсинів. Молоко, сіль, сир на ваш розсуд.
Апельсини добре вимити, зняти з них «шапочки». М’якуш акуратно вийняти ложкою і використовувати для соку або просто з’їсти. Яйця збити з молоком, додати сіль і тертий сир. Сир не обов’язково додавати в тісто, можна посипати готовий омлет.
Приготувати омлет в апельсині можна двома способами: в мікрохвильовій печі або в духовці. Перший швидший, другий — смачніший. Для цього потрібно перелити суміш в апельсинову «каструльку» та накрити «кришкою». Найголовніше – поставити апельсини в ємність, щоб вони не перекинулися. Готується такий омлет дуже швидко. Їсти можна прямо з апельсиновою м’якоттю, запиваючи апельсиновим соком.
Смачного!
Повітряний омлет
Омлет для дітей: варіант, який діти полюблять за легкість. Спробуйте!
Уся «фішка» в тому, що білки потрібно відокремити від жовтків та збити окремо. Сіль за смаком. Сковороду добре розігріти, налити трохи олії для смаження і вилити лише жовтки. Вогонь мінімальний. Як тільки млинець із жовтка трохи схопиться, акуратно викласти збиті в піну білки. Розрівняти суміш та обов’язково довести до готовності під кришкою.
Готовий омлет розрізати навпіл і скласти. Вийде чудовий пишний «пиріг». Смачного!
Омлет із сиром
Сир люблять не всі діти, а мамам хочеться будь-якими хитрощами зробити так, щоб сир потрапив за призначенням. Спробуйте приготувати в духовці омлет із сиром. Можливо, малюк не запідозрить.
На три яйця необхідно взяти 100 г сиру. Спеції та сіль за смаком. Відокремити білки від жовтків, сир перетерти через сито. Білки збити окремо, а жовтки додати в сирну масу. Акуратно, повільно перемішуючи, з’єднати сирну суміш із білками. Форму для запікання змастити маслом| і викласти в неї склад. Випікати близько 20 хвилин під кришкою за температури 120 градусів. Дверцята духовки не відкривати завчасно, щоб омлет не осів. Дістати форму з духовки і дати їй постояти 10 хвилин, тільки потім відкрити кришку і нарізати порційними шматками.
Смачного!